Citibank België verhoogt kapitaal voor terugbetaling in Lehman-zaak

UNKNOWN
Citibank België heeft een kapitaalverhoging van 10 miljoen euro doorgevoerd. De bank wil zich er zo van verzekeren voldoende fondsen te hebben om de zowat 4.500 klanten die producten van de failliete Amerikaanse bank Lehman Brothers kochten, te kunnen vergoeden.

De kapitaalverhoging werd begin maart doorgevoerd. Daarbij werden geen nieuwe aandelen gecreëerd. Het kapitaal van de bank staat nu op meer dan 55,6 miljoen euro.
 
De betrokken Citibank-klanten investeerden in totaal ongeveer 128 miljoen euro in de gestructureerde obligaties van Lehman Brothers, zo werd eerder al berekend. De overgrote meerderheid van hen ging in op een schikking waarbij ze minstens 65 procent van het geïnvesteerde bedrag terugkrijgen, meldt L'Echo op zijn website.

Maandag start in dit dossier een proces dat werd aangespannen door het openbaar ministerie voor de correctionele rechtbank in Brussel. Het parket spreekt onder meer van witwassing, inbreuk op de wet op de handelspraktijken en misbruik van vertrouwen. (belga/vsv)