Chipgigant Intel verrast belegger met zwakke vooruitzichten

Een man loopt langs het logo van Intel.
EPA Een man loopt langs het logo van Intel.
Nieuwe financiële vooruitzichten van de Amerikaanse chipgigant Intel vallen slecht bij beleggers op Wall Street. Het aandeel ging vandaag in de nabeurshandel in New York stevig onderuit. Volgens analisten heeft Intel last van de zwakkere vraag naar iPhones bij Apple.

Topman Bob Swan legt in een toelichting uit dat Intel voorzichtig is in zijn voorspellingen vanwege de zwakkere groei van de wereldeconomie en de mogelijke impact van geopolitieke spanningen. Hij denkt wel dat Intel in staat moet zijn om in 2019 net als in 2018 recordresultaten neer te zetten. Ook verhoogt hij het dividend.

Intel rekent voor het lopende kwartaal op een winst per aandeel van 0,81 dollar en een omzet van 16 miljard dollar. Maar analisten gingen gemiddeld uit van een winst van 0,96 dollar per aandeel en 17,3 miljard dollar aan opbrengsten.

Tegenvallende resultaten

Ook de resultaten van het vierde kwartaal vielen de analisten tegen. Het concern voerde zijn omzet in deze periode op jaarbasis met 9 procent op tot 18,7 miljard dollar. Onder de streep bleef 5,2 miljard dollar over, wat overeenkomt met 1,12 dollar per aandeel.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Jansens

    Reden is dat ARM de toekomst is en gesteund wordt door Apple en Microsoft. Zuinigere snellere chipsets wat voor de smartphone, laptop en tablet markt de doorslag zal geven.

  • DIRK RASSCHAERT

    Wordt de productie niet beperkt tot de lan -cering van de nieuwe, veel snellere chipsets?