Chinezen kopen shoppingcenters van Wijnegem en Waasland

De shoppingcenters van Wijnegem (50 procent) en Waasland (65 procent) komen in handen van Chinezen. Dat meldt De Tijd vandaag.

De Chinese Investment Corporation (CIC) heeft in combinatie met de internationale vastgoedfondsbeheerder AEW het hoogste bod uitgebracht voor een pakket van acht Franse en de twee Belgische shoppingcenters. Voor een totaal bedrag van 1,3 miljard euro verandert dat pakket van eigenaar, weet De Tijd. De vastgoedfondsbeheerder CBRE Global Investors had het op de markt aangeboden in het kader van de liquidatie van een fonds dat ten einde loopt.

Wijnegem en Waasland waren de kroonjuwelen in die portefeuille. Het gedeelte dat wordt verkocht van Wijnegem werd gewaardeerd op zowat 400 miljoen euro, dat in Waasland op zowat 360 miljoen euro, vernam de redactie van De Tijd uit goede bron. De Belgische activa haalden een bijzonder scherp rendement van ongeveer 4,3 procent. Werelhave Belgium bood samen met Unibail-Rodamco. Ze wilden respectievelijk Waasland en Wijnegem binnenhalen. Ook AG Real Estate bood mee in de eindronde.