Chinese concurrent Uber haalt geld op

ANP
Didi Dache, de Chinese variant op taxi-app Uber, heeft een flinke financiële injectie gekregen. Naast internet- en mediagigant Tencent hebben nu ook een concern uit Singapore en een Russische investeerder geld in Didi Dache gestoken. Het zou gaan om een investering van 700 miljoen dollar, bijna 585 miljoen euro.

De overeenkomst werd woensdag in de Chinese hoofdstad Peking bekendgemaakt. Didi Dache is een van de drie taxi-apps in China. Naast Uber, dat overigens maar een klein marktaandeel heeft, is er ook nog Kuaidi Dache. Die app wordt financieel gesteund door Alibaba, net als Tencent ook een groot internetbedrijf in China.

Didi Dache heeft volgens Shanghaiist 100 miljoen geregistreerde gebruikers. De werkwijze verschilt niet veel van die van Uber. In de grote steden Shanghai en Peking zijn de taxi-apps overigens niet verboden. Chauffeurs mogen tijdens de ochtend- en avondspits geen ritten aannemen. Zo hopen de autoriteiten nog meer drukte op de weg te voorkomen en de reguliere taxichauffeurs financieel te beschermen.