Chinese centrale bank doet Bitcoin zakken naar laagste niveau in halfjaar

De Chinese centrale bank zegt hard te zullen optreden tegen illegale crypto-activiteiten.
REUTERS De Chinese centrale bank zegt hard te zullen optreden tegen illegale crypto-activiteiten.
De bitcoin verliest rap aan waarde. Op vrijdagmiddag was de digitale munt volgens Coinmarketcap, dat verschillende beurzen waarop de cryptomunt wordt verhandeld in de gaten houdt, iets meer dan 7.155 dollar waard. Dat was het laagste niveau in zes maanden.

In een etmaal speelde de bitcoin ruim een tiende aan waarde kwijt. Naar verluidt heeft dat te maken met de harde toon van de Chinese centrale bank. Die waarschuwde andermaal voor risico's die kleven aan de handel en uitgifte van de munt. Verder beloofde de toezichthouder ook hard te zullen optreden tegen illegale activiteiten met betrekking tot cryptomunten. 

Blockchain

Ook werden de markten gewaarschuwd om cryptovaluta niet te verwarren met blockchain-technologie. Blockchain is een decentrale opslagmethode van data die voor alle partijen in de keten tegelijkertijd toegankelijk is. Een van de bekendste implementaties van blockchain is bitcoin.

Piek van 13.000

Afgezet tegen de koers begin dit jaar staat de bitcoin nog duidelijk in de plus. Op 1 januari was de koers nog minder dan 3800 dollar. In juli piekte de waarde van de munt op ruim 13.000 dollar.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Hendrickx

  best komisch hoe sommigen hier spreken over een piiramidespel. Kennen er duidelijk niets van?

 • Peter Janssens

  Bitcoin is niet meer of minder dan een piramidespel. De paar aan de top worden er rijk van en de rest arm.

 • Naessens Kristof

  Een groot deel van de cryptomarkt is in handen van een weinig aantal mensen waardoor het gemakkelijk te manipuleren valt en er grote schommelingen optreden. Crypto zal nooit een volwaardig alternatief voor goud worden.

 • guido eyckmans

  Steenrijk worden zonder inspanning, de steeds weerkerende motor van elke zeepbel. Tulpenbollen, Suez aandelen of Bitcoin, de geschiedenis herhaald zich.

 • Jan Sierens

  De Chinese centrale bank is slimmer als de Europese en beseft hoe gevaarlijk het kan worden als ze hun bevolking zomaar verder laat gokken. Bitcoin is in zijn huidige vorm het grootste piramide spel ooit. Blokchain is inderdaad een fantastische technology. Wat je ermee.doet is daarom niet per definitie goed. Dat economen het niet waarschuwen voor het gevaar bewijst hoe weinig voeling ze hebben met de realiteit en de redenen waarom beurzen meer met emotie te maken hebben dan met onderliggende