China: “In september handelsgesprekken in VS”

Trump en Xi Jinping in juni tijdens de G20-top in Osaka
AFP Trump en Xi Jinping in juni tijdens de G20-top in Osaka
China en de Verenigde Staten zijn in overleg om in september op persoonlijk niveau handelsgesprekken te voeren in Washington. Dat meldde het Chinese ministerie van Handel.

Volgens een woordvoerder van het handelsministerie moeten beide partijen de juiste omstandigheden creëren om vooruitgang in het handelsoverleg te boeken. Peking is tegen een escalatie van het handelsconflict met de Amerikanen en bereid op rustige wijze de kwestie op te lossen, aldus de zegsman.

Vorige week vrijdag laaide het handelsconflict tussen de twee economische grootmachten verder op nadat Peking nieuwe importheffingen op Amerikaanse goederen had aangekondigd. Daarop kwam de Amerikaanse president Donald Trump met hogere heffingen voor Chinese producten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.