Chemiebedrijf Ineos bouwt in tien dagen handgelfabriek

Het chemiebedrijf heeft ook een vestiging in de Antwerpse haven.
BELGA Het chemiebedrijf heeft ook een vestiging in de Antwerpse haven.
Het Britse chemiebedrijf Ineos gaat binnen tien dagen een handgelfabriek bouwen in het Verenigd Koninkrijk. Het doel is om er 1 miljoen flessen handgel per maand te produceren. Ineos wil in Duitsland een vergelijkbare fabriek neerpoten.

De eerste fabriek komt te staan in Newton Aycliffe, in het noordoosten van Engeland, de tweede in Herne (Noordrijn-Westfalen) in Duitsland. 

Ineos verwacht zo aan de hoge vraag van het medisch personeel te kunnen voldoen in de strijd tegen de coronapandemie. Daarom zal de handgel tijdens de coronacrisis kosteloos geleverd worden aan ziekenhuizen. Daarnaast kunnen kleine flesjes reinigende handgel voor persoonlijk gebruik worden verkocht aan Europese scholen, bedrijven, apotheken en supermarkten.

Het is nog niet bekend hoeveel geld Ineos kwijt is aan de nieuwe fabriek.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • johan fransaert

    hopelijk leren we hier uit dat we meer in Europa moeten produceren en niet alles uit China moeten laten komen en zeker als het gaat om medisch materiaal, we moeten stoppen om alles door een economische bril te bekijken.