Capgemini koopt Altran voor 3,6 miljard euro: nieuwe IT-reus telt 250.000 werknemers

De nieuwe IT-wereldspeler die door de deal ontstaat, telt 250.000 werknemers.
AFP De nieuwe IT-wereldspeler die door de deal ontstaat, telt 250.000 werknemers.
De Franse informaticareus Capgemini koopt het technologieconsultancybedrijf Altran. Met de deal is een bedrag gemoeid van 3,6 miljard euro. Dat hebben beide groepen aangekondigd.

Het vriendschappelijk openbaar overnamebod waardeert Altran op 14 euro per aandeel. De raden van bestuur van respectievelijk Capgemini en Altran hebben de voorgestelde transactie unaniem goedgekeurd, luidt het. Die zal naar verwachting rond zijn tegen 2023.

Door het samengaan van de twee groepen ontstaat een nieuwe wereldspeler in de informaticasector met een jaarlijkse omzet van 17 miljard euro en meer dan 250.000 werknemers.

Volgens Capgemini-baas Paul Hermelin zijn de expertises van de twee bedrijven “perfect complementair” en staan ze borg voor een “unieke combinatie op de markt.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • kris verstraelen

    altran was een topbedrijf tot 2015. daarna hebben ze echt alles kapotgemaakt (lees besparing na besparing) om de boel op te waarderen. een indisch ITBedrijf gekocht aan 17 maal de ebit (17!) om er 40.000 man van te maken.... ze bieden een oplossing om het slecht recruteringsbeleid van de corporate klanten in te vullen...