Brusselse beurs boekt vierde dagwinst op rij

De Brusselse beurs is net als de meeste andere Europese beurzen licht hoger gesloten. Onder impuls van D'Ieteren, ThromboGenics en KBC won de Brusselse sterindex Bel20 0,50 procent om af te sluiten op 2.637,43 punten. Op de brede markt waren alle ogen gericht op de Lintse televisiedienstengroep Alfacam, die op de rand van de afgrond balanceert.

De beleggers deden het over het algemeen rustig aan na de stevige koerswinsten van woensdag. Een voorzichtige start van de handel op Wall Street hield hen daarbij in het gareel.

D'Ieteren sterkste stijger
Bij de elitewaarden kwam de sterkste vooruitgang op naam van autodienstengroep D'Ieteren. De invoerder van onder meer Audi, Volkswagen en Seat zag zijn koers 3,79 procent opveren tot 35,91 euro, nadat hij woensdag nog zowat 1 procent had ingeleverd. Nochtans gaat het niet zo goed met de verkoop van nieuwe wagens. Door de crisis stellen steeds meer mensen de aankoop van een auto uit of kopen ze een tweedehandswagen. Bij dochterbedrijf Belron, dat beter gekend is onder de merknaam Carglass, loopt het daarentegen wel goed.

KBC verdappert
Ook bank-verzekeraar KBC presteerde sterk. De titel verdapperde bijkomend 2,39 procent en is nu 29,61 euro waard. Woensdag was de koers al 6,84 procent aangetrokken. Algemeen wordt verwacht dat een herleving van de wereldwijde economie soelaas kan bieden aan de zwaar getroffen financiële sector.

Biofarmabedrijf ThromboGenics ging 2,36 procent hoger tot 36,86 euro. Het Leuvense bedrijf maakte nabeurs bekend dat zijn oogmiddel Jetrea gelanceerd is in het Verenigd Koninkrijk. Dat levert een mijlpaalbetaling van 45 miljoen euro op.

Alfacam
Voor de aandeelhouders van Alfacam kwam er vandaag opnieuw slecht nieuws. De leverancier van televisiediensten uit Lint, die onder meer opnames voor de Olympische Spelen en voetbalkampioenschappen op zijn actief heeft, moest bekendmaken dat er geen overnemer werd gevonden. Enkel als de banken de televisiedienstengroep uit Lint nog uitstel willen geven van betaling en van cash willen voorzien, kan een faillissement nog afgewend worden. De notering van het aandeel was de hele dag geschorst en dat blijft "tot nader order" zo.