Brussels Airlines overschrijdt kaap van 9 miljoen passagiers per jaar

epa
Brussels Airlines zal dit jaar de kaap van 9 miljoen passagiers hebben overschreden. Dat zegt de Belgische luchtvaartmaatschappij vrijdag in een persbericht waarin ze terugblikt op "een positieve 15de verjaardag". 

Topman Bernard Gustin had eerder al laten verstaan te mikken op 9 miljoen reizigers dit jaar. Dat zal dus lukken. Vorig jaar telde de maatschappij een recordaantal van 7,74 miljoen reizigers, in 2015 waren het er 7,5 miljoen. Eind november zat Brussels Airlines al aan 8,4 miljoen. 

De sterke groei is onder meer te danken aan nieuwe bestemmingen en nieuwe, grotere vliegtuigen. Daarnaast integreerde Brussels Airlines eind oktober de activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium. De meeste reizigers van Thomas Cook vliegen sindsdien met Brussels Airlines. 
13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • jo vandenberghe

  Amai de luchtvervuiling,gewoon wat meer accijnzen leggen op de kerosine?

 • Max Giver

  Moet men hier werkelijk fier op zijn?

 • Roger Duyssens

  Is het dan niet logisch dat men in Brussel last heeft van lawaai hoe meer vluchten hoe meer lawaai en hoe meer nachtlawaai als men de vrachtvluchten daar ook nog moet tussen plaatsen. De goedkopere chartervluchten gebeuren ook niet met vliegtuigen met beperkte geluidsuitstoot.

 • victor vandesande

  internationaal is er overeengekomen dat er geen accijnzen op kerosine geheven worden..en BA is een volledig privemaatschappij niks van de staat mee rin in tegenstelling tot Sabena en BA maakt winst. Wat is het probleem, eens een Belgisch bedrijf ( wel onder controle van Lufthansa ) dat het goed doet. Jaloers dat er geen vastbenoemde fils a papa ambtenaarkes inzitten ?

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Uitstekend resultaat. Het is een goede maatschappij die nog respect heeft voor passagiers (en niet zoals bepaalde zogezegde "low cost") . Het staat ons toe heel wat rechtstreekse vluchten te hebben ipv van transit vluchten.