Brussels Airlines naar Charleroi? "Eén lijn, daar gaat Zaventem toch niet van dood?"

BELGA
Brussels Airlines overweegt om één of meerdere vluchten vanuit Charleroi in te leggen. Dat beweert de topman van luchthavenuitbater BSCA, Jean-Jacques Cloquet, in De Tijd. "Eén lijn van Brussels Airlines in Charleroi, daar gaat Zaventem toch niet van dood?"

Staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH) suggereerde gisteren, als oplossing in het dossier over het spreidingsplan voor de luchthaven van Zaventem, om vluchten over te hevelen van Zaventem naar Luik of Charleroi. Dat zeer tot onvrede van Vlaamse politici. Ook premier Di Rupo floot Wathelet terug: "Zaventem heeft een belangrijke economische functie en dat moet zo blijven".

Nu blijkt Wathelets idee helemaal niet zo ver van de waarheid te liggen, zo achterhaalde de krant De Tijd. Brussels Airlines zou wel degelijk overwegen om één of meedere vluchten vanuit Charleroi in te leggen. Althans, dat wordt beweerd in Charleroi.

Opportuniteit
"Zaventem heeft zijn internationale verbindingen. Wij zijn gespecialiseerd in vluchten zonder transits, gewoon van luchthaven A naar B. Nu Brussels Airlines dat segment verder ontwikkelt, komen er opportuniteiten", zegt BSCA-topman Jean-Jacques Cloquet. Het zou bovendien een manier zijn om sterker te concurreren met Ryanair, dat in februari zijn activiteiten naar Zaventem uitbreidde.

Niet dat er al concrete stappen zijn gezet. Maar het idee leeft: "Het is wachten op een opportuniteit voor een afgelijnd marktsegment. Eén lijn van Brussels Airlines in Charleroi, daar gaat Zaventem toch niet van dood?"

Bij Brussels Airlines konden we voorlopig niemand bereiken voor meer commentaar.