Brussels Airlines krijgt 25 miljoen van SN

PHOTO_NEWS
SN Airholding steekt dochter Brussels Airlines opnieuw 25 miljoen euro toe om te vermijden dat er eind dit jaar weer een solvabiliteitsprobleem opduikt bij de luchtvaartmaatschappij. Dat schrijft De Tijd op zijn website, op basis van een mededeling in het Staatsblad.

Eind vorig jaar kwam de holding al tussenbeide met 55 miljoen euro, omdat de grootste luchtvaartmaatschappij van het land een nettoverlies van 79,8 miljoen moest boeken. Door die ingreep steeg het eigen vermogen weer boven de helft van het maatschappelijk kapitaal. Er werd een herstelplan goedgekeurd dat voor 100 miljoen besparingen moet zorgen en het bedrijf tegen 2014 weer rendabel maken.

Maar dat betekent volgens De Tijd dat zowel dit als volgend jaar nog een verlies verwacht wordt. Het feit dat de holding via een buitengewone algemene vergadering 25 miljoen euro ter beschikking stelt, lijkt te wijzen op een tekort van 20 miljoen euro in 2012.

Brussels Airlines maakt nooit halfjaarcijfers bekend. Ook nu wilde de woordvoerder aan De Tijd geen resultaten noch prognoses kwijt.