Britse fabrieken van Jaguar Land Rover week dicht door brexit

De voorstelling van Jaguar Land Rover Defender 90 in Frankfurt
REUTERS De voorstelling van Jaguar Land Rover Defender 90 in Frankfurt
Autobouwer Jaguar Land Rover (JLR) doet zijn Britse fabrieken in november een week dicht. De sluiting is het gevolg van de brexit die vooralsnog op 31 oktober gepland staat. Dat zei Ralf Speth, de topman van de autofabrikant vandaag.

Ook als de Britten besluiten om de brexit uit te stellen, gaan de deuren van de Britse fabrieken een week op slot, omdat de beslissing van de onderneming niet meer kan worden teruggedraaid.

Speth lichtte toe dat het autoconcern zowat 20 miljoen onderdelen per dag nodig heeft voor fabrieken om normaal te kunnen functioneren. Bij een eventuele no-dealbrexit zouden strengere grenscontroles tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie ingaan die de invoer van onder meer auto-onderdelen zouden bemoeilijken.

De maatregel treft drie autofabrieken en één motorenfabriek van JLR in het Verenigd Koninkrijk. Volgens Speth zal de sluiting vergelijkbaar zijn met die eerder dit jaar.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • paul van de velde

    Autobouwer Jaguar Land Rover (JLR) kan ook altijd uitwijken naar Mexico of naar Asia waar de uurlonen vele malen lager liggen en de mensen nog in 2 ploegenstelsel van 12 uren per dag en dat 6 dagen werkweek. De winsten zijn dan ook aan zienlijker groter hoor.