Britse banken raken geld van 600.000 overschrijvingen kwijt

AFP
Britse banken zijn deze nacht 600.000 overboekingen kwijtgeraakt door een technische storing. Dat heeft geleid tot paniek onder klanten, meldden Britse media. De gedupeerde klanten hadden geld overgemaakt dat wel is afgeschreven, maar nergens is bijgeschreven.

Het gaat om banken die behoren tot de groep van de Royal Bank of Scotland (RBS). De RBS heeft vandaag erkend dat er betalingen worden vermist en heeft gezegd dat de zaak wordt onderzocht. Slechts een klein deel van de klanten is slachtoffer, aldus de bank.

De getroffen banken zijn volgens de BBC de RBS zelf, NatWest, Coutts en de Ulster Bank. Drie van deze banken werden in 2012 al getroffen door een grote storing waardoor 6,5 miljoen internetklanten niet aan hun rekening konden.

De bank houdt via Twitter de klanten op de hoogte. Zo werd al getweet dat de bank alle verloren overschrijven tegen zaterdag probeert te recuperen. Verder liet het bedrijf weten dat klanten met vragen of klanten die dringend financiële hulp nodig hebben, telefonisch terecht kunnen bij de RBS.