Brexit-akkoord stuwt Britse pond naar beste maand in tien jaar tijd tegenover dollar

Photo News
Het Britse pond heeft donderdag zijn grootste maandelijkse stijging ten opzichte van de dollar genoteerd sinds mei 2009. De munt profiteerde van het brexit-akkoord met de Europese Unie.

Donderdag om 22 uur was het pond 1,2928 dollar waard, wat een stijging is van 5,31 procent tegenover eind september. Het gaat om de sterkste maandelijkse stijging sinds mei 2009.

De Britse munt kon profiteren van het akkoord dat Londen op 17 oktober overeenkwam met de Europese Unie. Dat het akkoord nog niet is goedgekeurd door het Britse parlement en de vervroegde verkiezingen op 12 december schrikken de beleggers niet af.

Tegenover de euro steeg het Britse pond deze maand met 2,84 procent. Het gaat om de sterkste stijging sinds januari. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Tegenover de dollar staat de euro nog altijd 10% hoger dan toen hij ingevoerd werd. En toen was een Brits pond 1,62 euro waard en nu nog 1,1 euro.

 • Joske Zeeuw

  En de euro is in verhouding nog 10 Bef waard.

 • Annie Vanweydeveldt

  De Britten stappen uit de unie, en alle andere landen mogen reeds extra betalen voor de EU begroting. Maw, we zullen het als gewone burger straks goed voelen in onze geldbeugel. Maar, maar, straffer nog de Deutsche Bank staat op kapseizen, als Britten juist op tijd weg zijn, hoeven ze alvast deze put van vele miljarden niet te betalen.

 • Marc LInden

  zullen ze nodig hebben om invoertaksen te dekken. eiland bewoners hebben onvoldoende eten voor eigen mensen. kunnen binnenkort hun ponden opeten

 • patrick morel

  Op vrijdag 13 december zakt het pond opnieuw om de volgende 2 jaar nog meer de dieperik in te gaan, tenzij de Brexit niet doorgaat. Er wordt gespeculeerd op beurzen, daar dienen ze voor en munten volgen altijd die op lucht gebaseerde geruchten. Beurzen doen me veelal denken aan paniekvoetbal.