Brazilië verwacht forse daling van koffieproductie dit jaar

REUTERS
De koffieoogst in Brazilië zal dit jaar wellicht met 17,4 procent dalen in vergelijking met 2018. Dat heeft Conab, een agentschap van het Braziliaanse ministerie van Landbouw, bekendgemaakt. Brazilië, 's wereld grootste producent en uitvoerder van koffie, verwacht een productie van 50,9 miljoen zakken van 60 kilogram.

De daling wordt onder meer toegeschreven aan de ongunstige weersomstandigheden die zich in december en januari voordeden. Maar vooral de tweejarige negatieve cyclus van de arabicakoffie, die goed is voor 72 procent van de Braziliaanse productie, speelt een belangrijke rol.

Met een product van 50,9 miljoen zakken wordt wel gerekend op de beste oogst ooit voor zo'n negatief jaar. "Het betere beheer en de technologische middelen die de producenten gebruiken, hebben in de loop der jaren geleid tot een afname van het productieverschil tussen de cycli", aldus Conab.

Voor de arabicakoffie wordt nog gerekend op 36,9 miljoen zakken van 60 kilogram, wat een daling is met 22,1 procent. De productie van robusta zou rond de 13,9 miljoen zakken uitkomen, 1,7 procent minder dan in 2018. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.