Brandend mestschip op Noordzee staat op ontploffen

Voor de Noord-Duitse kust dreigt een vrachtschip geladen met meststoffen te exploderen. Rond het schip Purple Beach is een veiligheidszone ingesteld van vijf kilometer, waar niemand mag komen. Boven de steden Cuxhaven en Bremerhaven hangen wolken die afkomstig zijn van het vrachtschip. De steden zijn getroffen door stankoverlast.

Het brandende vrachtschip ligt zo'n 30 kilometer uit de kust van het eiland Helgoland op de Noordzee.

Geen gezondheidsgevaar
Inwoners van Cuxhaven en Bremerhaven klaagden vannacht bij de politie over stank. Er zou geen gevaar voor de volksgezondheid bestaan. De bewoners zijn wel opgeroepen ramen en deuren gesloten gehouden. Dat meldt de NOS.

Schadelijke stoffen
De 192 meter lange Purple Beach kwam maandag in de problemen toen er rook uit het laadruim kwam. Toen er werd vastgesteld dat er schadelijke stoffen vrijkwamen, werd de 22-koppige bemanning van boord gehaald en naar het ziekenhuis gebracht.

Ook een aantal brandweerlieden is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Er is niemand zwaar gewond.

Door de zware dampen en de hitte kan niemand bij het schip komen. Het is daardoor ook niet bekend hoe de situatie in het laadruim is.

Inwoners van Cuxhaven en Bremerhaven klaagden vannacht bij de politie over stank.
Kos Inwoners van Cuxhaven en Bremerhaven klaagden vannacht bij de politie over stank.
Het brandende vrachtschip ligt zo'n 30 kilometer uit de kust van het eiland Helgoland op de Noordzee.
Twitter / Feuerwehr Magazin Het brandende vrachtschip ligt zo'n 30 kilometer uit de kust van het eiland Helgoland op de Noordzee.
Feuerwehr-Magazin on Twitter