Bpost onderzoekt overname Noord-Amerikaans postbedrijf

PHOTO_NEWS
Bpost praat met het Noord-Amerikaanse postbedrijf Landmark Global over een mogelijke overname van een meerderheid van de aandelen. De gesprekken worden bevestigd door het Belgische postbedrijf. "We zijn inderdaad aan het onderhandelen in verband met een overname. Een akkoord is er nog niet", verklaarde woordvoerder Piet Van Speybroeck van bpost.

Bpost is al op de Amerikaanse markt actief: in 2010 nam het het postbedrijf MSI over. "Die business draait goed", zegt de woordvoerder. Landmark is een gelijkaardige onderneming die actief is in het verschepen van pakjes die via het internet werden besteld. Het bedrijf is vooral actief aan de Amerikaanse Westkust en in Canada.

Het is niet de enige buitenlandse overname die gelinkt wordt aan het Belgische postbedrijf. Bpost is al actief in Azië (Singapore, Hongkong, China) en kwam ook in beeld bij de overname van Roemeense en Griekse postbedrijven. Maar die laatste onderhandelingen wilde de groep toen niet bevestigen.

Feit is dat de internationale activiteiten het Belgische postbedrijf extra inkomsten opleveren. De oorlogskas waarover bpost beschikt, wordt op ruim 700 miljoen euro geraamd.