Bpost neemt Amerikaans postbedrijf Landmark Global over

BELGA
Het Belgische bpost heeft een meerderheid van de aandelen (51 procent) in het Amerikaanse postbedrijf Landmark Global verworven. Dat melden de bedrijven in een persbericht. Een overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt, zegt woordvoerder Piet Van Speybroeck van bpost.

Bpost is al op de Amerikaanse markt actief: het nam in 2010 het postbedrijf MSI over. Landmark, opgericht in 2005 en vorig jaar goed voor een omzet van ongeveer 38 miljoen euro, is een gelijkaardige onderneming die actief is in het verschepen van pakjes die via het internet werden besteld. Het bedrijf, waar meer dan 75 mensen werken, is vooral actief aan de Amerikaanse Westkust en in Canada. Landmark zal zijn naam behouden en de toplui blijven op post.

Voor bpost past deze transactie in een reeks van overnames, zegt Van Speybroeck. Behalve in de VS waren er ook al overnames in Hongkong en Singapore. "We kunnen deelnemen in de groei van die bedrijven", legt de bpost-woordvoerder uit. Voor Landmark is de overname een goeie zaak omdat het via het internationale netwerk van bpost kan groeien in andere bestemmingen.