Bonden en werkgevers van chemiesector ondertekenen innovatie-cao

Archiefbeeld van Anita Van Hoof van BBTK. Ze benadrukt het belang van vorming voor werknemers in de cao. "Maar dit is een eerste stap", zegt ze. "We moeten er nog verder op werken."
BELGA Archiefbeeld van Anita Van Hoof van BBTK. Ze benadrukt het belang van vorming voor werknemers in de cao. "Maar dit is een eerste stap", zegt ze. "We moeten er nog verder op werken."
De sociale partners in de chemiesector hebben een collectieve arbeidsovereenkomst voor twee jaar ondertekend over innovatie en structurele transformatie. Dat meldt sectorfederatie Essenscia en wordt bevestigd door bediendevakbond BBTK. Het zou gaan om de eerste cao in zijn soort in de industriële sector.

De regering-Di Rupo verplichtte sectoren in het kader van het competitiviteitspact om collectieve arbeidsovereenkomsten te sluiten over innovatie. "Deze conventie biedt een opportuniteit om met alle sociale partners de concurrentiekracht van de Belgische chemische en life sciences industrie optimaal te verbinden met de werkgelegenheid", zegt Koen Laenens, directeur sociaal beleid van Essenscia.

De overeenkomst voorziet in gesprekken over zeven punten, onder meer rond R&D-investeringen in de sector en de impact ervan op productie en werkgelegenheid, en de promotie van innovatie bij het grote publiek. Anita Van Hoof van BBTK benadrukt het belang van vorming voor werknemers in de cao. "Maar dit is nog maar een eerste stap", zegt ze. "We moeten er nog verder op werken."