Bol.com wil Black Friday vroeger in het jaar

Het is erg druk voor het personeel van bol.com.
ANP Het is erg druk voor het personeel van bol.com.
Koopjesfestijn Black Friday, overgewaaid uit de Verenigde Staten, moet in Nederland naar voren worden verplaatst. Dat zegt de directeur van bol.com, Huub Vermeulen, in een interview met dagblad Trouw. Nu valt Black Friday, dat traditioneel door de Amerikanen eind november wordt gevierd, volgens hem te dicht op het sinterklaasfeest. In ons land is dat net zo.

Dat die twee dagen zo dicht op elkaar vallen, veroorzaakt ongekende drukte bij webwinkels als bol.com, aldus Vermeulen. De oplossing is volgens hem: Black Friday moet in Nederland op een vroegere datum komen. Dan kunnen de risico's van een vertraagde bezorging van pakketjes worden vermeden. De webwinkel wordt in dat idee gesteund door branchegenoten als lootjestrekken.nl. 

Dit jaar begon bol.com al eerder met kortingen onder de noemer Black Friday, op 22 november. Black Friday vindt eigenlijk vandaag plaats, een dag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving. Bol.com heeft zo’n 2 miljoen Belgische klanten.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Flor Peeters

  Alles is goed om te verkopen.

 • Stefanie van Dijk

  Heheh, verzin dan ook je eigen kortingsdagen ipv achter de VS aan te sjokken!

 • Ronny Cuypers

  De oplossing: doe niet mee aan die onnozele Amerikaanse gewoontes.

 • raf janssens

  Te dicht bij Sinterklaas, dus het creëert niet echt extra omzet. Nog meer willen verkopen en 2 keer kassa kassa, dat is de echte reden.

 • Hans Benoit

  Waarom dat black friday gedoe?Ik noem dat overconsumptie en hebzucht.Binnenkort hier ook thanksgiving?Het zou mij niet verwonderen.