Bol.com verkoopt voortaan ook alcohol: "Leeftijd wordt aan de deur gecontroleerd"

Webwinkel Bol.com verkoopt vanaf vandaag ook alcoholische dranken. Klanten kunnen via de site onder meer wijn, speciaalbier en sterke drank kopen.
thinkstock Webwinkel Bol.com verkoopt vanaf vandaag ook alcoholische dranken. Klanten kunnen via de site onder meer wijn, speciaalbier en sterke drank kopen.
Webwinkel Bol.com verkoopt vanaf vandaag ook alcoholische dranken. Klanten kunnen via de site onder meer wijn, speciaalbier en sterke drank kopen. Het platform, dat eigendom is van Ahold Delhaize, zegt dat bij aflevering van de drank aan de deur wordt gecontroleerd of de koper wel achttien jaar of ouder is.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Voldoe je niet aan de leeftijd? Dan zijn de bezorgers genoodzaakt om het pakketje weer mee terug te nemen", staat in een melding die consumenten op de site te zien krijgen als ze alcoholische drank bestellen.

Op de site staat het drankassortiment van andere aanbieders, waaronder Belgian Beer Factory en Tasting Collection. Ook verkopen bedrijven die eveneens onderdeel zijn van Ahold Delhaize, zoals Gall & Gall en Albert Heijn, voortaan alcoholische dranken via Bol.com. "Alle partners hebben al ruime ervaring in het verkopen en verstrekken van drank en zorgen samen met hun vervoerders voor de naleving van de leeftijdscontrole", benadrukt het bedrijf.

"Dit is geen goed nieuws'' zegt Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP. "Hierdoor wordt de beschikbaarheid van alcohol verruimd en dat gaat tegen het beleid in. Ik ben ook benieuwd hoe de leeftijdscheck gaat.''
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elke Roets

  Ik ben ook koerier Storm in glas water Wij moeten ons ook houden aan de reglementen van de pakketten Dus ik zie geen probleem erin

 • Angelo Cabooter

  Da's erg overdreven. Je besteld online, betaald ervoor. En als er aan de deur gecontroleerd wordt en je hebt niet de wettige leeftijd, ben je niet alleen je bestelling kwijt, maar ook je geld.

 • jan dupont

  Vorige w-e was ik op een rommelmarkt waar jongeren van de Chiro ( sommige ik denk 12 a 13 jaar ) jenevers aan het verkopen waren. De politie ging voorbij en keek ernaar.

 • Stan Vankoo

  Dat soort handeltje moet verboden worden. Binnenkort wiet en wapens op hun lijst!

 • Ronny Cuypers

  Andere bedrijven controleren ook niet. Neem bvb 'de wijnbeurs'. Bestellen zoveel je wil,en niemand die iets vraagt bij levering.