Boeing steekt geld in Virgin Galactic

EPA
Vliegtuigbouwer Boeing ziet heil in ruimtetoerisme. De Amerikaanse onderneming is van plan om 20 miljoen dollar te investeren in Virgin Galactic, de ruimtevaartdivisie van miljardair Richard Branson.

De bedrijven willen volgens een verklaring ruimtereizen commercieel breder toegankelijk maken. Boeing bestempelt de investering als strategisch en wijst op de mogelijkheden van verdere samenwerking tussen beide bedrijven.

De Boeing-bijdrage is maar een fractie van de 1 miljard dollar die Virgin naar eigen zeggen in zijn ruimteprogramma heeft geïnvesteerd.

Virgin Galactic ontvouwde afgelopen zomer plannen voor een beursgang via een fusie met Social Capital Hedosophia. De investering van Boeing is in ruil voor aandelen en dus afhankelijk van het sluiten van die transactie.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roland Beeken

    Tegen ruimtetourisme heb ik nog klimaatactivisten gehoord, tegen vliegreizen wel. Geen communicatie vd impact van 1 lancering op het milieu. Het is een salomonsoordeel: kiezen voor de lucratieve miljarden en de vernietiging van de wereld in de hoop dat de mensheid op een andere planeet kan overleven of trekt men de stekker uit deze projecten en doet men verder op kleine schaal in de hoop dat alles goed komt.

  • Frank Joos

    Zouden ze niet beter hun geld houden om alle schadeclaims te kunnen betalen voor ze in faling gaan ?

  • Jan Van Gent

    Zouden ze niet eerst geld steken in hun 737 Max zodat die zonder groot risico vliegt ?