BMW wil Amerikaanse elitesoldaten aanwerven

Archiefbeeld van Amerikaanse elitesoldaten
epa Archiefbeeld van Amerikaanse elitesoldaten
Voor vele Amerikaanse soldaten dreigt het zwarte gat wanneer ze het leger voor hun dertigste levensjaar verlaten. Werk vinden blijkt een heikele zaak. Enter BMW. De Duitse autobouwer richt zich specifiek tot voormalige elitesoldaten om vacatures in te vullen want ze zijn “uiterst geschikt”.

De gewezen mariniers worden aangeworven om banden te wisselen of om bijvoorbeeld de elektronica correct af te stellen. Reden voor die onverwachte move van BMW: een gebrek aan goede arbeidskrachten.

Het Amerikaanse leger probeert vertrekkende soldaten na hun legerdienst op te vangen en ze te trainen voor toekomstige jobs. Ook BMW neemt deel aan het programma.

“De elitesoldaten zijn de aangewezen kandidaten voor onze vacatures”, bevestigde een BMW-woordvoerder aan de zondagseditie van de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

BMW heeft een grote fabriek in Spartanburg in deelstaat South Carolina. De autobouwer heeft er ruim 9 miljard dollar in geïnvesteerd. Direct en indirect (bij toeleveranciers) zorgt die investering voor 36.000 arbeidsplaatsen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Van de Wal

  Danny De Graeve: Wat BMW wil zeggen is dat deze mensen zeer geschikt zijn om taken aan te leren omdat ze geleerd hebben om zich aan te passen aan uiteenlopende taken.Initiatief nemen en snel iets begrijpen en tot een goed einde brengen.

 • Nico Vansimpsen

  Eeuh Fred, Trump gaat geen heffingen doen op producten geproduceerd in eigen land !!!! Enkel producten die moeten worden ingevoerd. BMW investeert in America, America investeert in BMW. Trump is trouwens 1 van de beste presidenten ooit.

 • Conny Van den Bosch

  Fredje toch, je snapt het niet hé? Het is juist door Trump dat europese constructeurs investeren in de USA en dus jobs creëren. Vraag eens aan onze politici hoe zij er in geslaagd zijn om alle grote autofabrikanten weg te jagen uit ons land. Tijdens Obama en zijn voorgangers werden die soldaten aan hun lot over gelaten.

 • Michael Van Acker

  Fred², BMW investeert net in de VS om heffingen te ontwijken.

 • Erwin Puystiens

  Een mooi gebaar van Bmw voor deze mensen die het leger verlaten , zo hebben ze nog een toekomst .