BMW wil Amerikaanse elitesoldaten aanwerven

Archiefbeeld van Amerikaanse elitesoldaten
epa Archiefbeeld van Amerikaanse elitesoldaten
Voor vele Amerikaanse soldaten dreigt het zwarte gat wanneer ze het leger voor hun dertigste levensjaar verlaten. Werk vinden blijkt een heikele zaak. Enter BMW. De Duitse autobouwer richt zich specifiek tot voormalige elitesoldaten om vacatures in te vullen want ze zijn “uiterst geschikt”.

De gewezen mariniers worden aangeworven om banden te wisselen of om bijvoorbeeld de elektronica correct af te stellen. Reden voor die onverwachte move van BMW: een gebrek aan goede arbeidskrachten.

Het Amerikaanse leger probeert vertrekkende soldaten na hun legerdienst op te vangen en ze te trainen voor toekomstige jobs. Ook BMW neemt deel aan het programma.

“De elitesoldaten zijn de aangewezen kandidaten voor onze vacatures”, bevestigde een BMW-woordvoerder aan de zondagseditie van de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

BMW heeft een grote fabriek in Spartanburg in deelstaat South Carolina. De autobouwer heeft er ruim 9 miljard dollar in geïnvesteerd. Direct en indirect (bij toeleveranciers) zorgt die investering voor 36.000 arbeidsplaatsen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.