Bitcoinkoers niet te stuiten: nu al meer dan 12.500 dollar

Photo News
De koers van de bitcoin is vanmorgen voor het eerst tot boven de 12.000 dollar gestegen. De waarde van de digitale munt steeg op het handelsplatform Bitstamp naar 12.503 dollar. De aankondiging van de spoedige invoering van bitcoin-futures, heeft de cryptomunt nog meer wind in de zeilen gegeven.

De Amerikaanse toezichthouder CFTC had vrijdag het licht op groen gezet voor die futures. De in Chicago gevestigde beurs CBOE (Chicago Board Options Exchange) wil ze eind deze week al in omloop brengen. Een week later zal ook de grotere Chicago Mercantile Exchange Group (CME) volgen. Ook in Japan wordt intussen de invoering van futures op bitcoins overwogen.

Met de instelling van die futures, worden de bitcoins meer mainstream gemaakt. Futures maken het mogelijk om te speculeren op een koerswijziging van de munt, waardoor ook geld te verdienen valt met een waardevermindering van de bitcoin.
De cryptomunt heeft de jongste maanden een opvallend stijging doorgemaakt. Begin dit jaar was de munt zowat 1.000 dollar waard, midden oktober werd de kaap van 5.000 dollar gerond. Verschillende economen hebben de voorbije dagen echter gewaarschuwd dat een investering in de bitcoin erg risicovol is. 

De bitcoinkoers van het afgelopen jaar.
Coindesk.com De bitcoinkoers van het afgelopen jaar.27 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • jacques vansteenkiste

  ik kocht verleden jaar 100 bitcoins a 400 euro/bit of totaal voor 40.000 euro...ik verkoop ze vandaag voor 12.500 euro/bit of totaal 1.250.000 euro.....wie zal mij uitbetalen en van waar zal dit geld komen..????

 • Dennis Laporte

  bubbel. kan heel goed zijn. mijn inzet is meer dan verdubbeld. en heb nu de helft verkocht. dus mijn inzet heb ik al terug. als het nu ineen stort mis ik enkel extra winst. net zoals met een fout lotje van de lotto

 • Diego Missiaen

  Bitcoin al op 14000 dollar. Komaan gasten, allemaal instappen, een heel goede maagbeschermer nemen en wachten op de grootste crash in de geschiedenis. Zeker niet voor hartpatiënten weggelegd.

 • Bart Verbeeck

  Bitcoin. Geen intrensieke waarde. Geen goud backup noch iets anders. Euro. Dollar. Fiat geld. 20 atomen goud per eenheid. Voor de rest zijn er enkel schulden te bespeuren. De keuze is simpel.

 • Marino Coolsaet

  Het is heel simpel toch. Op een bepaald moment zullen meer mensen verkopen dan kopen. Dan komt er paniek en zal de waarde kelderen. Mensen die op het goede moment verkopen zullen rijk zijn of goed verdiend hebben. Maar die waarde moet van ergens komen dus van de verliezers. Als ik er niks van ken geef dan gerust de uitleg waarom ik er niks van ken.