Bitcoin zet opmars voort: al meer dan 14.000 dollar waard

REUTERS
De bitcoin lijkt niet te stoppen. Afgelopen nacht ging de koers van de virtuele munt in een rotvaart over de 13.000 en zelfs 14.000 dollar. Op een maand tijd werd de bitcoin zo al meer dan 40 procent duurder. De koersstijging trekt ook criminelen aan: vanmorgen raakte bekend dat een bitcoinmarktplaats werd gehackt.

De koers staat nu op 14.399,99 dollar, een nieuw absoluut record. ASX Ltd., het belangrijkste platform voor aandelen en derivaten in Australië, gaat voortaan ook blockchain-technologie gebruiken om transacties met bitcoin te verwerken. Dat zou de munt nog een extra boost kunnen geven, menen analisten. Hetzelfde geldt voor een test door het Lightning Network, waardoor er makkelijker met de virtuele munt betaald zal kunnen worden. 

Maar er is ook minder goed nieuws: NiceHash, een marktplaats waar de bitcoin wordt verhandeld, werd overvallen door hackers. De schade is nog niet bekend. Het bedrijf is nog aan het uitzoeken hoeveel bitcoincodes de criminelen precies hebben buitgemaakt. De website werd voor 24 uur stilgelegd. Mogelijk zou er bij de diefstal een digitale portemonnee met meer dan 60 miljoen dollar zijn gehackt.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Daarom zullen de banken niet bankroet gaan. Het geld dat iemand uitgeeft om een bitcoin aan te kopen blijft bestaan en is niet verdwenen. Als alle bitcoins, 21 miljoen, uiteindelijk berekend zijn en hij gaat ongeveer 25.000 dollar dan heb je nog maar de Belgische staatsschuld.

 • Antony Robin

  Zelfde reacties als enkele jaren geleden, ik word jullie bubbelfantasie moe. In welke stage van de ontkenning zitten jullie? Ik heb alvast een hoop bitcoin en geniet ervan.

 • Raf Vertongen

  Ik vond 1000 dollar te duur om er nog aan te beginnen . Spijt dat ik nu heb. Is in elk geval een piramidespel van ongeziene omvang. Als ze bitcoin niet snel gaan verbieden zullen banken en overheden failliet gaan want hun geld vlucht weg naar daar

 • David Williams

  De echte zeepbel zijn de dollar en de euro, leve bitcoin!

 • paul van de velde

  Het is maar een voorspelling, maar op 17.000 $ zal heel het bitcoin geval instorten. Wie recentelijk gekocht heeft zal er nog lang depressief van blijven.