Bitcoin zakt weer onder de 10.000 dollar

Jens Kalaene/zb/dpa
De bitcoin was gisteren voor het eerst in maanden meer dan 10.000 dollar waard. De vreugde was van korte duur, want vandaag volgde een correctie. De koers zakte van ruim 10.100 dollar naar 9.800 dollar.

De waarde van de bitcoin is sinds het begin van het jaar met ongeveer 40 procent gestegen. Wellicht hebben beleggers nu besloten om de stijging te verzilveren en bitcoins te verkopen, nu de grens van 10.000 is gepasseerd.

De bitcoin profiteert van een stijging op de aandelenbeurzen. Beleggers hebben meer zin in risicovolle beleggingen. Anderen zouden de bitcoin juist zien als een veilige haven in onrustige tijden. Kenners denken dat de koers van de bitcoin en andere cryptomunten zoals de ethereum dit jaar nog verder kan stijgen. In december 2017 piekte de waarde van de bitcoin nog op circa 20.000 dollar. De waarde van de digitale munt toont vaak grote schommelingen.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elise Van Damme

  Ik ben 63 en heb wat geinvesteerd in bitcoin toen hij nog 2k stuk stond. Ik geloof in de achterliggende techniek en in de toekomst van crypto. En wordt het btc niet dan wel een andere cryptomunt, maar liefst geen geen crypto vanuit de banken-overheidswereld, want dat staat volledig haaks op het idee van een gedecentraliseerde munt. Maar ik vrees er voor want het wordt heet in hun nek en ze willen de macht over onze centen houden. Dus mensen zullen massaal hun virtuele munt adepteren jammer

 • Bart Verbeeck

  Elsje. Bitcoin is zowel digitaal als crypto. Uw euro rekening is ook digitaal , geen crypto, en technisch gezien in handen van uw bank die 90 percent van uw valuta zal lenen aan iemand anders. Banken zijn dus risicovolle ondernemingen die enkel kunnen bestaan door gratie van uw overheid. Btc is uw geld en van niemand anders zolang je je eigen sleutel veilig houdt. Vraag de grieken of cyprioten maar over hun mening over banken en overheid.

 • chris moerman

  @Willy De Gieter : u kan blijkbaar goed in de toekomst kijken en hebt waarschijnlijk dus vroeger veel bitcoins gekocht. een systeem waarbij niemand iets te vertellen heeft over een transactie tussen 2 personen, geen bank, geen regering,.. dat is wel de toekomst, ongeacht de waarde.

 • Elsje Verschuren

  Bitcoin een munt? bicoin bestaat zelfs niet.

 • Peter Janssens

  Is dat niet alleen om drugs en wapens te kopen op het darkweb.