Bitcoin zakt weer onder 15.000 dollar

REUTERS
De bitcoin beleefde vanochtend weer een wilde rit. De virtuele munt speelde meer dan 12 procent kwijt en noteerde weer onder de 15.000 dollar.

Eerder in de sessie werd nog een nieuw record aangetikt van 16.666,66 dollar per bitcoin. Begin dit jaar kostte de bitcoin nog zo'n 1.000 dollar. Omdat er sindsdien meer aandacht voor de munt kwam, stapten er ook meer speculanten in en ging de koers met horten en stoten verder omhoog. Critici noemen de digitale munt echter een bubbel en waarschuwen dat die elk moment kan barsten.

Stijgingen en dalingen met meer dan 10 procent of zelfs tientallen procenten komen al veel langer voor bij de bitcoin. Dat maakt dat mensen veel winst kunnen maken als zij op het juiste moment instappen. Aan de andere kant levert het ook flinke risico's op bij een slechtere timing.

De huidige waarde van de munt betekent ook dat de absolute waarde in dollars of euro's meer schommelt. Zo komt een stijging met 10 procent bij een waarde van 3.500 dollar nog neer op een winst van 350 dollar. Bij de huidige koers van 15.000 dollar is het echter een stijging van 1.500 dollar. Daardoor worden de duizendtallen steeds sneller gepasseerd.
13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • jos beverke

  Normale zaak.Vele verkopen hun Bitcoins omdat ze genoeg winst gemaakt hebben .De dag komt dat het ganse kaartenspel ineen zal storten...t

 • Fred Kijzer

  Heb vanmorgen virtuele benzine in mijn auto gedaan en sta nu stil, hoe komt dat toch?...

 • Victor Ypres

  Gaat er nu echt bij elke overschrijding van een rond getal een artikel komen ? Begint afgezaagd te worden. Kom nog eens terug als de BTC $100.000 waard is of onder de $1000 gezakt is.

 • Seppe Cools

  @raf, Eurocoins oftewel Euros verliezen gegarandeerd 5 % aan inflatie. Ik weet niet wat jij daar zo veilig aan vindt, maar goed.

 • Dirk VD

  Als je ziet op welke manier bitcoins 'gemined' worden.... Je kan beter een wietplantage opstarten denk ik.