Bitcoin zakt tot onder de 6.000 dollar

EPA
De waarde van de bitcoin is tot onder de 6.000 dollar gezakt. De eerdere twijfel bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC over het toestaan van een zogeheten exchange traded fund (ETF), dat de waarde van de bitcoin volgt, zet de koers van de digitale munt al enige tijd onder druk.

De koers was de afgelopen tijd juist opgelopen op speculaties dat er ETF's in de maak zouden zijn. Die zouden beleggen in de belangrijkste cryptomunt makkelijker moeten maken en daarmee de handel aanjagen. De SEC stelde vorige week zijn beslissing uit over het al dan niet toestaan van ETF-initiatieven voor bitcoin. Daarna verloor de munt rap aan waarde.

De bitcoin was vanochtend volgens Coinmarketcap 6.025 dollar waard, wat een daling van bijna 6 procent betekende ten opzichte van een dag eerder. Eerder op de dag zakte de munt tot onder de 6.000 dollar. Ook andere cryptomunten als ethereum, bitcoin cash en litecoin verloren stevig aan waarde.
19 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Sacha Van der Putten

  De moment om te investeren....

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Jurgen, de statistieken wel recht houden en niet ondersteboven.

 • Toni van belle

  Geloofde in de Bitcoin....maar nu is het enkel een on traceerbare munt geworden die gebruikt wordt door de criminelen. De perfecte munt voor afpersing en bedrog. Er is geen plaats voor niet traceerbare credit in deze wereld je voed er alleen maar de criminaliteit mee. ..... spijtig....

 • willy verbeeck

  Aan de believers, vooral bijkopen nu hij zo historisch laag staat. Ik zal zo'n risicomunt die van dag tot dag zo enorm fluctueert nooit of nooit kopen.

 • jurgen vanneste

  Hoe lager de prijs van bitcoin wordt, hoe groter de opportuniteitskost door er geen te kopen. Met Bitcoin hebben we al 8 grote crashes gehad sinds 2011, maar toch blijft de prijs in stijgende lijn. Momenteel is er FUD, maar dit is de stilte voor de storm. Begrijp wat er achter zit, begrijp de riscio's en ga verder van daar.. good luck!