Bitcoin zakt opnieuw tot 10.000 dollar

ANP XTRA
De waarde van de bitcoin is vanochtend gezakt tot ongeveer 10.000 dollar. Een directe oorzaak aanwijzen voor koerswijzigingen van cryptomunten is doorgaans lastig, maar de Amerikaanse president Donald Trump uitte vrijdag wel nog forse kritiek op de munt en de plannen van Facebook om een eigen cryptomunt te lanceren: de libra.

De bitcoin was de laatste maanden bezig aan een flinke opmars, al ging dat gepaard met de nodige horten en stoten. Eind juni naderde de koers de 14.000 dollar om vervolgens terug te zakken onder de 10.000 dollar. Na een nieuwe piek van ruim 13.000 dollar, zakte de waarde vanochtend volgens Coinmarketcap.com - dat de waarde van honderden cryptomunten bijhoudt - tot iets boven de 10.000 dollar. Andere platforms zagen de bitcoin zelfs onder die grens zakken.


Trump zei vrijdag nog dat hij niets ziet in de libra. Facebook moet volgens hem een bankvergunning aanvragen als het met de libra verder wil gaan. "Ongereguleerde cryptovaluta's als libra en bitcoin zijn veel te volatiel en kunnen criminaliteit in de hand werken, zoals drugshandel en andere illegale activiteiten", schreef hij op Twitter. "Dat zijn geen echte munten, hun waarde is gebaseerd op gebakken lucht.”
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Tijdgad

  dat is gewoon lucht !

 • Jan Sells

  alsof de dollar de drugshandel minder in de hand werkt dan cryptomunten

 • Francinne Declerque

  Wie daar zijn geld in steekt moet niet zeuren ? Vorige keer heb ik er mooi een droogkast en wasmachine van kunnen kopen, met een ooit miserabele inzet van 50 euro... als je deze markt niet kent onthou je dan van commentaar. Snelle schommelingen zijn leuk maar anders dan een aandelenmarkt. Koop nog wat Apple aandelen en hou jullie bek.

 • Kevin Roef

  Zoals ik eerder zei.. de verwachte correctie richting de weekly 21 EMA. Weeral meer Bitcoin in the pocket!

 • Martin Meuris

  Wie daar zijn geld in steekt moet achteraf niet komen klagen over groot verlies, dit is zo volatiel als de pest. Ik denk zelfs dat er geen aandelen zijn die zo in waarde fluctueren.