Bitcoin zakt onder 10.000 dollar na kritiek op Facebooks Libra

REUTERS
De waarde van de bitcoin is vanavond onder de 10.000 dollar gezakt. Dat gebeurde toen Amerikaanse politici zich kritisch uitlieten over Libra, de geplande cryptomunt van Facebook. Volgens de website Coinmarketcap.com, die de waarde van honderden cryptomunten bijhoudt, was één bitcoin rond 22.00 uur ruim 9.700 dollar waard.

Leden van de bankencommissie van de Amerikaanse Senaat vergeleken Facebook tijdens een hoorzitting met een peuter die met lucifers speelt en het huis afbrandt. Ze vroegen zich onder meer af hoe het socialemediabedrijf met gevoelige informatie als betaalgegevens kan worden vertrouwd na alle schandalen rond het schenden van de privacy van gebruikers.

De bitcoin steeg de afgelopen tijd snel in waarde tot zo'n 14.000 dollar, maar zakte daarna weer in. De digitale munt is nog altijd ruim twee keer zo veel waard als begin dit jaar.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • sven vandeweghe

  2009-2014: verzamelfase,, 2014-2020 speculatiefase, 2020-2030: store of value, 2030-2035 volatiliteit luwt wordt betaalmiddel, 2036 vervangt de dollar als wereldreservemunt..

 • Bart Verbeeck

  Patrik Voet, Je moet je toch is beter gaan informeren. Bitcoin is een publieke open boek. Je kan elke transactie volgen, vanaf dag 1. Enkel domme criminelen gebruiken bitcoin, er zijn veel betere crypto's om anoniem te blijven. Het idee van crypto geld is om de globale criminelen zoals de centrale banken buiten spel te zetten. Centrale banken zijn namelijk rechstreeks verantwoordelijk voor geld ontwaarding. Zij graven uw financieel graft en je draagt er aan bij.

 • Philippe Maes

  Peter, je weet dat gezin Bitcoin heeft gekocht rond 2000 dollar? Ze hebben met andere woorden hun netto vermogen aan huidige prijzen x5 gedaan. Probeer dat maar eens met een andere markt.

 • peter colson

  In Nederland was zelfs een gezin zo gek om tijdens de hype hun huis te verkopen om het bedrag te investeren in bitcoin. Niet lang erna kelderde bitcoin en wonen nu nog altijd in een caravan, hopend op betere tijden. Ik was blij dat ik iemand ervan kon weerhouden om in te stappen toen het nog 17.000 dollar kostte en men al sprak dat het tot 100.000 dollar kon stijgen.

 • Annie Vanweydeveldt

  Bitcoin is here to stay.