Bitcoin stijgt boven de 7.000 dollar

REUTERS
De digitale munteenheid Bitcoin is vorig weekend flink gestegen. Deze ochtend bedroeg de waarde van de cryptomunt zelfs even meer dan 7.000 dollar. Dat betekende een stijging van ruim 10 procent sinds vrijdag.

De bitcoin en andere digitale valuta hebben al enige tijd de weg naar boven ingezet. Begin deze maand was een bitcoin nog iets meer dan 5.000 dollar waard. Ten opzichte van half december is de waarde ruim verdubbeld, maar dat is nog altijd ver verwijderd van de recordhoogte van ruim 19.000 dollar van december 2017.

Vorige week waren digitale munteenheden in het nieuws door een hack bij cryptomuntenbeurs Binance. Daarbij werd voor 40 miljoen dollar aan bitcoins buitgemaakt. Eerder dit jaar was sprake van een onderzoek naar bitcoinbeurs Bitfinex. Die zou de waarde van verschillende digitale munten kunstmatig hoog gehouden hebben.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • David Vlaeminck

  Mooi wanneer je op de bodem koopt, maar nog altijd geen euforie bij investeerders die in de buurt van het hoogtepunt van 20000 dolla gekocht hebben. Die hebben nog steeds een groot verlies, als hun bitcoin al niet gestolen zijn intussen... Ga liever op de roulette spelen.

 • Pieter Vandewoestyne

  Jah, wat had je dan gedacht? Iedereen met een beetje basis begrip van hoe de Bitcoin werkt weet dat je na een correctie van +-80% zo goed als de bodem bereikt hebt en de tijd rijp is voor een nieuwe bull markt. De bitcoin is specifiek ontworpen om te stijgen in waarde. Wat volatiliteit gaat daar niks aan veranderen.

 • Bart Verbeeck

  En dus een geld devaluatie is per definitie kunstmatig en bovendien gestuurd door politici of centrale banken zonder navraag bij bevolking

 • lodewijk maesen

  die "bubbel" heeft vermogen verdubbeld wie in december kocht..mooi voor een "bubbel"...