Bitcoin stabiliseert na moeilijke kerst

EPA
De digitale munt bitcoin lijkt een moeilijke kerst weer te boven te zijn gekomen. De munt behield vandaag zijn koerswinst nadat de handel in de Verenigde Staten weer was begonnen en staat nu weer ruim boven de 15.000 dollar. Vrijdag verloor de cryptomunt in stappen ongeveer 30 procent van zijn waarde en dook zelfs tot net boven de 11.000 dollar. De dagen daarna schommelde de koers op en neer.

De bitcoin steeg sinds deze zomer steeds harder en kwam pas begin december voor het eerst boven de 10.000 dollar. Daarna ging het verder crescendo naarmate de hype rond virtuele munteenheden toenam en speculanten instapten. Een bitcoin was even meer dan 20.000 dollar waard, twintig keer zo veel als begin dit jaar.

Ook andere grote digitale munten als ethereum, bitcoin cash en litecoin gingen de laatste weken flink omhoog en daalden met bitcoin mee. Die munten hebben nu ook weer wat stabiliteit gevonden.

Een reden voor de daling is onduidelijk. Mogelijk namen investeerders hun winst. Door de vele media-aandacht voor de dalende koers werd dat mogelijk versterkt.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Verbeeck

  marcel strobbe Inflatie : onbeperkt geld bijdrukken 'out of thin air' Fractioneel bankieren: zoek het op Gehackte bankrekeningen en Visa kaarten : niet meer bij te houden Panama papers, paradise papers : dat geld werd daar niet in een zak afgeleverd, maar wel via de 'gecontroleerde en officiel erkende banken' Is Bitcon het non plus ultra antwoord op alle problemen? Wellicht niet, maar het is in ieder geval 10000 keer beter dan wat er nu bestaat.

 • Andy Verpus

  Euros en dollars maken deel uit van een piramidespel. Overheden zijn verplicht om ze elke maand bij te drukken tegen steeds hogere snelheid. En de rente staat al op nul, dat kan ook niet meer lager. Bitcoin kan niet bijgedrukt worden. Hoe bescherm je jezelf regen een piramidespel vd overheid. Door er zelf een te maken die nog groter is. Bitcoin maakt nu nog maar 0.01% uit vd totale geldhoeveelheid. Bitcoin kan nog veel hoger gaan.

 • marcel strobbe

  Bitcoin is een pyramide spel en gedoemd om te ontploffen vroeg of laat.

 • Roger Decaluwe

  Natuurlijk is blockchain en cryptomunten de toekomst, tot spijt van wie het benijdt maar het zal nooit meer verdwijnen, de technologie is te vernieuwend! Heb hier op hln ooit gelezen over een handleiding op bitcoinstarters, die gevolgd en mij ondertussen ook wat cryptomunten aangeschaft! Bv Raiblocks: 7000 transacties per seconde met onmiddelijke transfers en dit zonder transactiekosten!

 • chris moerman

  met bitcoin heb je geen banken nodig, geen regering, geen centraal serversysteem en is er geen beperking. dat is het belangrijkste. de koers doet er weinig toe.