Bitcoin passeert grens van 10.000 dollar

AFP
De koers van de bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag de grens van 10.000 dollar gepasseerd. De virtuele munt was de afgelopen dagen al flink in waarde gestegen. Volgens de website Coinmarketcap, die de koers van bitcoin op alle cryptobeurzen in de gaten houdt, was een bitcoin 10.166 dollar waard. Dat is ongeveer 8940 euro.

De bitcoin kreeg deze week een steuntje van het nieuws dat Facebook zijn eigen cryptomunt Libra gaat lanceren. Dat zou de acceptatie van digitale munteenheden kunnen vergroten. Ook andere virtuele munteenheden als Ethereum, Litecoin en Monero profiteren van de hernieuwde aandacht voor cryptomunten en stijgen mee.

Het koersniveau van 10.000 dollar is nog pas de helft van de hoogste koers ooit van de bitcoin. In december 2017 tikte de koers van de cryptomunt al eens de 20.000 dollar aan. In de daaropvolgende 12 maanden verloor de munt gaandeweg meer dan driekwart van haar waarde. Eind vorig jaar begon de koers weer te stijgen.
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Elen

  @marc verleysen eindelijk iemand die het snapt en weet waar ie over spreekt!

 • Alix Cornelissens

  Ey 'Ronald' Bitcoin staat niet op het internet en is niet van Amerika, al eens gedacht iets op te zoeken voor uw ongefundeerde mening te verkondigen?

 • Eefje De Belder

  Benjamin De Graef: Wellicht bezit jij Bitcoin dat je het zo graag promoot, net zoals een aantal anderen hier. Als je het als belegging ziet wat zijn dan jouw criteria om het te evalueren? Als je die niet hebt, ben je als een kip zonder kop bezig. Als betaalmiddel is het sowieso niet betrouwbaar vanwege onstabiel. Dus rest het enkel als verzamel(-of speel)product en dan is de waarde evenredig met wat de gek er voor wil geven en dat is al even onstabiel. Vergeet ook de criminele lijn hierin niet.

 • jayse abdul

  Ronald Van Ee Als het hele internet plat zou vallen, dan denk jij dat je nog met je plastic kaartje kan betalen in Euro's? Of geld afhalen? In welk Bankkantoor hebben ze cash voor alle mensen? Ik denk dat je wel begrijpt dat de Euro voor het grootste deel ook maar digitaal is. Maar de Euro wordt beheerd door een Centrale bank. Bitcoin is totaal niet gecentraliseerd, dat is net het hele punt van een crypto als bitcoin: geen centrale entiteit die alle touwtjes in handen heeft.

 • Benjamin De Graef

  @Bernd Vaes De meeste zeggen zelfs dat beleggers bitcoin gaan aanzien als opslag van waarde net zoals goud is bij een recessie of crisis. De goudprijs stijgt omdat de USD aan het zakken is in waarde, net zoals de euro... De bitcoin gaat nog veel verder stijgen!