Bitcoin omlaag in afwachting van hoorzitting Mark Zuckerberg over libra

Mark Zuckerberg moet vandaag in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden verantwoording afleggen over Facebooks virtuele betaalmiddel libra.
AP Mark Zuckerberg moet vandaag in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden verantwoording afleggen over Facebooks virtuele betaalmiddel libra.
Cryptomunt bitcoin is vandaag in elkaar gezakt in afwachting van de hoorzitting van Facebook-baas Mark Zuckerberg in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Daar moet hij verantwoording afleggen over Facebooks virtuele betaalmiddel libra, waarmee gebruikers aankopen zouden kunnen doen in Messenger of WhatsApp.

Volgens kenners staat er veel druk op het Facebook-project, onder meer vanuit Washington. Dat maakt het ook minder waarschijnlijk dat cryptovaluta snel ‘mainstream’ zal worden.

De bitcoin zakte vanmiddag 8,7 procent in waarde tot 7531 dollar, zo blijkt uit data van Coinmarketcap dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt. De munt zakte daarbij tot het laagste niveau sinds juni dit jaar. In het kielzog gingen ook andere crypto's als ether en litecoin omlaag.

Kwantumsuprematie

Mogelijk speelt ook het nieuws dat Alphabet-dochter Google een computer heeft gebouwd die ‘kwantumsuprematie’ heeft bereikt, de munt parten. De computer zou een berekening in 200 seconden kunnen uitvoeren die de snelste supercomputers circa 10.000 jaar zou kosten. Crypto-sceptici menen dat die vooruitgang het begin van het einde van crypto's kan zijn.

Bekijk ook: “Niemand verdient het om miljardair te zijn”, zegt Zuckerberg.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.