Bitcoin naar laagste peil sinds november

ANP XTRA
De waarde van de bitcoin is gezakt naar het laagste niveau in meer dan twee maanden. De cryptomunt zakte vandaag volgens Coinmarketcap bijna 9 procent tot 9.400 dollar.

De bitcoin is nu weer terug op het niveau van voor zijn laatste grote koerssprongen. Begin december slechtte de cryptovaluta in korte tijd de mijlpalen van 10.000, 15.000 en 20.000 dollar. Sinds half december is de waarde met horten en stoten gezakt tot rond de 11.000 dollar halverwege deze maand.

Een directe aanleiding aanwijzen voor koersschommelingen bij de bitcoin is vaak lastig. Mogelijk speelt nieuws uit India een rol, waar minister van Financiën Arun Jaitley maatregelen aankondigde tegen illegale activiteiten rondom cryptomunten. Verschillende media interpreteerden zijn uitspraken aanvankelijk als een aankondiging van een bitcoinverbod.

Amerikaans onderzoek

Mogelijk was de waarde van verschillende munten ook een tijdlang simpelweg te hoog. Amerikaanse toezichthouders zijn een onderzoek begonnen naar bitcoinbeurs Bitfinex, die de koers van verschillende cryptomunten de afgelopen maanden kunstmatig zou hebben opgeschroefd. Het bedrijf zou via de cryptomunt Tether veel bitcoins hebben opgekocht.

Verder werd de koers mogelijk geraakt door de aankondiging van Facebook advertenties voor producten en diensten rondom cryptovaluta's in de ban te doen. Volgens Facebook worden riskante beleggingen als cryptomunten, binaire opties en ICO's (initial coin offerings) vaak geassocieerd met misleidende praktijken.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pieter Vandewoestyne

    Het echte piramidespel is hetgeen waar we ons momenteel alleen in bevinden. Waar tot in het oneindige geld wordt bijgeprint, schulden worden opgestapeld, en prijzen blijven stijgen. Is het nu echt zo moeilijk om te begrijpen dat mensen liever in een wereld vertoeven waar de prijzen over de jaren heen dalen en zelf verantwoordelijk zijn over hun geld? Dit is een unieke kans om bitcoins aan een serieuze korting (bij) te kopen. Laat ze niet liggen!

  • Hugo COOLSAET

    Degenen die nu al eieren voor hun bitcoins hebben gekozen zullen er het best aan toe zijn. De achterliggende virtuele garantie van de bitcoin wordt in verhouding steeds maar kleiner en kleiner doordat de reeds genomen winsten ten koste zijn van de degenen die nog bitcoins hebben. Een virtueel pyramidespelletje, toch leuk om te volgen.