Bitcoin maakt snelle val en verliest bijna vijfde van zijn waarde

Shutterstock
De bitcoin heeft een flinke tik gekregen, na een dagenlange opmars. De cryptomunt speelde bijna een vijfde van zijn waarde kwijt.

Gisteren werd voor het eerst sinds januari 2018 de grens van 13.000 dollar doorbroken. In de uren daarna kelderde de koers, zo blijkt uit data van Coinmarketcap, dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt. Omstreeks 20.40 uur stond de bitcoin 19 procent in het rood, op ruim 10.960 dollar. Ook andere digitale munten, als ethereum, litecoin en eos toonden forse minnen.

De afgelopen tijd won de bitcoin nog fors aan waarde. Onder meer de stappen van techgigant Facebook, die met zijn eigen virtuele munt libra komt, stuwden de koers. Begin mei was een bitcoin nog 6.000 dollar waard. Vanwege die relatief snelle stijging werd al gewaarschuwd voor een bubbel, net als eind 2017 toen de bitcoin op ruim 19.000 dollar piekte.
46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jef Pauwels

  Had ik indertijd maar bitcoins gekocht in plaats van dexia-aandelen, dan was ik nu multimiljonair ipv clochard!

 • gruwez thierry

  Beste Stef, Ik ben blij voor jou dat je door de opbrengst enkele jaren een mooie vakantie kan maken. Maar hou die informatie voor jezelf aub.. Ik ken namelijk iemand die door diezelfde "belegging" waarschijnlijk nooit meer op vakantie zal moeten gaan.

 • Michel Jacobs

  Sorry jongens, het is allemaal wel wat ingewikkelder dan je hieronder kan lezen. Zo krijgt de bitcoin bijvoorbeeld wel degelijk reële waarde op het ogenblik dat voldoende grote bedrijven met aanzienlijke economische activiteit hem bruikbaar achten voor trading. En de perceptie van betrouwbaarheid geldt evengoed voor nationale currencies.It all depends.

 • Bread Garlichouse

  In 1995 dacht men dat het internet nooit gebruikt zou worden. Amazon?.. wie gaat er nu ooit iets online kopen? Kan er zich nog iemand een wereld voorstellen zonder internet? Wel voor alle pessimisten hier: de volgende stap na het internet van informatie zal het tijdperk van de digitale munten worden of u het nu wilt of niet. En tegen dat jullie dit gaan beseffen zal u met 1 bitcoin een huis kunnen kopen.

 • Marilyn Des

  De eerste soort gebakken lucht die je met een beetje lef en geluk kan omzetten in klinkende munt.. :-)