Bitcoin is voor het eerst meer dan 7.000 dollar waard

AFP
De bitcoin is vandaag voor het eerst door de grens van 7.000 dollar gebroken. De bekendste digitale munt bereikte een maand geleden voor het eerst de mijlpaal van 5.000 dollar en was in december vorig jaar nog 1.000 dollar waard.

Deze week kreeg de waarde van de bitcoin een nieuwe impuls door plannen van handelsplatform CME om futures te introduceren voor de bitcoin. Daarmee kan worden gespeculeerd op waardestijgingen en dalingen door te handelen tegen toekomstige prijzen.

Waardestijging van 640 procent

De bitcoin is bezig met een ongekende opmars. De totale waardestijging dit jaar bedraagt nu al meer dan 640 procent. Dat betekent dat iemand die aan het begin van het jaar voor ongeveer 910 dollar één bitcoin kocht, nu meer dan 6.000 dollar (ruim 5.100 euro) winst heeft gemaakt.

De koers van de bitcoin en andere digitale valuta is zeer wisselvallig, maar de laatste maanden gaat de waarde van de bitcoin door het dak. Dat maakt de munt zeer aantrekkelijk voor speculanten.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jeanke Tibo

  Ipv mijn pre belastingen te betalen als zelfstandige heb ik heel het bedrag in bitcoin geinvesteerd. De staat mag hun 1-2% hebben ik zit al aan +100%.

 • Karen Janssens

  Heb niet te klagen van deze investering! Elke dag brengt het me meer en meer geld op! Op bitcoinstarters een mooie beginnersgids gevonden die me heeft gehoplen en toen geïnvesteerd. Iedereen die zegt dat ze niets waard zijn kent niets van de achterliggende technologie en zou beter eens lezen wat voor een mogelijkheden blockchain heeft!

 • Gino De Neef

  Een bitcoin is in de werkelijke wereld geen cent waard. Het is niet inwisselbaar voor echt geld. Je kan enkel online kopen met bitcoins.

 • jan van dessel

  In de 17de eeuw was 1 tulpenbol 1000 gulden waard terwijl het jaarinkomen 150 gulden was.Tot de dag dat er op de beurs niet geboden werd en de tulpenbollen niets meer waard waren. De geschiedenis herhaalt zich met de bitcoin.

 • Derek Dlight

  Ik raap mijn procentjes wel op , nog geen spijt gehad dat ik die gekocht heb. Honderden procenten winst.