Bitcoin is groter dan fortuinen van Warren Buffett en Bill Gates samen

AFP
De waarde van de digitale munt bitcoin is vandaag naar nieuwe records gestegen. Zelfs indien Warren Buffett en Bill Gates hun fortuinen samenleggen, hebben ze niet langer genoeg om alle bitcoins in circulatie te kopen, zo becijferde het financiële persbureau Bloomberg.

Bubbel of niet, de bitcoin zet haar recordkoers vandaag voort boven de 11.000 dollar. Dat brengt de marktwaarde van alle bitcoins in circulatie op 190 miljard dollar.

Met andere woorden: zelfs superbelegger Warren Buffett en Microsoft-oprichter Bill Gates - de twee rijkste mensen ter wereld - samen kunnen niet alle bitcoins in omloop opkopen. Het fortuin van Buffett wordt geschat op 83 miljard dollar, dat van Buffett op 90 miljard dollar. Niet dat de kans groot is dat Buffett zich waagt aan bitcoin. Hij heeft de cryptomunt in het verleden al een "echte bubbel" genoemd.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pieter Vandewoestyne

  Luc man. Wij zitten net in Bitcoin om onszelf te beschermen voor als het verkeerd afloopt. De Bitcoin is ontstaan als reactie op e financiele crisis van 2008. Opdat zoiets nooit meer zou voorkomen!

 • Jef Denijs

  Tot nu toe wel, zolang iemand de luchtbel in stand houdt.

 • jerome decoster

  allemaal SCAM en niks anders !!!

 • Luc Deville

  En wie gaat er opdraaien als het verkeerd loopt? Wij de gewone man. En als het slecht afloopt zal het weer de schuld zijn van de politiek en blijven op oplichters weer eens buiten schot net zoals bij bv. de bankencrisis van enkele jaren geleden.

 • guido vermeyen

  ik was ook eventjes miljonair bij spelletje monopolie (beetje gefoefeld...)