Bitcoin enigszins stabiel na flinke tik

REUTERS
De koers van de bitcoin is vanochtend enigszins gestabiliseerd na de flinke tik van gisteren. De grootste cryptomunt verloor toen bijna een kwart van zijn waarde door toenemende zorgen over nieuwe en strengere regels voor de flink groeiende crypto-industrie.

Meerdere gerenommeerde economen en beleidsmakers hebben al gewaarschuwd voor een bitcoinzeepbel. De koers is ook uitermate beweeglijk. Maandag was de bitcoin nog meer dan 14.000 dollar waard. Mede door een nieuwe waarschuwing door de Europese beurswaakhond ESMA zakte de koers gisteren kort tot onder de 10.000 dollar per stuk. Vanmorgen noteerde de munt zo'n 11.152 dollar.

Andere digitale valuta als de ripple en ethereum, die gisteren ook forse tikken kregen, bewogen vanmorgen tussen winst en verlies.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jenten Janssens

  haha wel grappig dat ze over verlies praten, de onkost voor het minen is nog altijd lager dan de waarde van de munt , kijk bv naar eth dus welk verlies , ja had meer winst op deze moment kunnen hebben maar van verlies is er voor miners zeker geen sprake :) en stijgen zal hij toch doen :)

 • willy verbeeck

  En zakken zal die nog, kopen believers!

 • Pieter Vandewoestyne

  Correcties van 50% gebeuren wel vaker met Bitcoin. Had je natuurlijk een beetje research gedaan, dan had je dat wel geweten...

 • Victor Ypres

  Stabiel ? Het kan allemaal zeer snel gaan, ondertussen al stevig onder de 10.000 USD.

 • Gino Denil

  Als elke verrichting in die Blockchain technologie door duizenden computers moet geregistreerd, bijgehouden en gecontroleerd worden dan kost dat meer dan de waarde van die verrichting zelf. En dat is economisch niet rendabel en verantwoord. Men zou dus kunnen stellen dat de alternatieve Bitcoin voorlopig enkel stand houdt door een enorme verspilling in de reguliere economie.