Bitcoin crasht na strengere regels in China

epa
China heeft nieuwe uitgiftes van virtuele munten aan banden gelegd. Die beslissing stuurde de koers van de virtuele valuta de dieperik in. Zo is de bitcoin van zaterdag tot dinsdag 14 procent gezakt.

Chinese bedrijven kunnen voortaan geen virtuele munten meer uitgeven om vers kapitaal op te halen. Zo'n 'initial coin offerings', die floreerden met de bitcoin en aanverwanten, zijn verboden en "moeten onmiddellijk stoppen", zei de Chinese centrale bank maandag.

Peking schroeft de controle op omdat de virtuele munten volledig aan overheidscontrole onttrokken zijn en de uitgifte van nieuwe munten "de financiële sector ernstig verstoort" en speculatie in de hand werkt. De centrale bank waarschuwt alvast voor "strenge straffen" tegen nieuwe emissies en inbreuken.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bart Verbeeck

    En dat is nu net De reden om over te schakelen op bitcoin. Laat de overheid zitten met hun waardeloos papiergeld. Uiteraard vecht de overheid terug. Ze beseffen nog niet dat het al veel te laat is.