Bitcoin 1.000 dollar minder waard in 14 uur

EPA
De waarde van cryptovaluta is voor de tweede dag op rij fors gedaald. De bekendste van de munten, de bitcoin, verloor op 14 uur tijd meer dan 1.000 dollar en was donderdagochtend op het handelsplatform Bitstamp nog 6.253 dollar waard.

Ook andere cryptomunten (Ether, XRP, EOS ...) stonden donderdag verder onder druk. Volgens de internetsite Coinmarketcap is de gezamenlijke waarde van de circa 1.900 cryptovaluta sinds woensdag gedaald van 240 naar 202 miljard dollar.

De waarde van de cryptomunten durft wel vaker sterk te schommelen. De huidige daling is het gevolg van het bericht op de website Business Insider, dat de investeringsbank Goldman Sachs de plannen zou hebben bevroren om te gaan handelen in cryptomunten. 
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Verbeeck

  Ja, ik ga al mijn geld op een spaarboekje zetten. Op die manier weet ik perfect dat binnen 10 jaar de waarden van mijn spaargeld minstens 20% minder waard zal zijn, zonder iets te doen of er over na te denken. Hopelijk stoppen ze dan wel met het bijdrukken van Euro's want anders kan het zijn dat door hyperinflatie gewoon al mijn waarde weg is ... Maar ik heb er wel ALLE vertrouwen in dat onze politiekers en de centrale banken alles zullen doen voor het goed van de burgers.

 • roger geens

  Waardeloos spul ,wel goed voor dromers om snel wakker te worden .

 • hendrik vdbosche

  Nog niet kopen. Er zijn er heel wat die denken dat btc nog naar 2000-3000 zal doorzakken

 • Bart Werbrouck

  De goede momenten er uit kiezen. Goed MACD-curve in de gaten houden (op CCN.com goed te volgen in Realtime). Moving average credentials decredentials blauwe stijgende lijn boven de rode is een goede periode. Op dit ogenblik ziet het er niet goed uit.

 • Louis Meeus

  Nog altijd beter dan de beurzen.