Binnenkort onbeperkt vliegen vanuit Deurne naar Zürich met abonnement

BELGA
Vanaf maart volgend jaar zal men voor een vast maandbedrag onbeperkt van Deurne naar Zürich kunnen vliegen, en tussen Parijs en Londen. Het concept wordt gelanceerd door de nieuwe Belgische luchtvaartmaatschappij Take Air, een initiatief van The Aviation Factory uit Antwerpen.

Take Air is naar eigen zeggen de eerste "all-you-can-fly membership airline" in Europa. Daarbij kan je voor een vast maandbedrag - "vanaf 1.650 euro per maand" - onbeperkt vliegen op alle Take Air-vluchten.

Vanaf maart zijn tot vijf vluchten per dag gepland op twee verbindingen: Antwerpen-Zürich en Parijs-Londen. Maar de maatschappij is ambitieuzer dan dat. Volgens een studie "komen maar liefst 150 bestemmingen in Europa in aanmerking voor het concept van Take Air", dat mikt op steden die maximaal anderhalf uur vliegen uiteen liggen. "Het is dan ook de ambitie van Take Air iedere zes maanden een aantal nieuwe verbindingen aan het aanbod toe te voegen", klinkt het in het persbericht.

Zakenvliegtuigen
De nieuwe luchtvaartmaatschappij gebruikt zakenvliegtuigen (zoals de Beechcraft King Air 200 of 350) en vliegt steeds vanaf zakenterminals, waar bijvoorbeeld ook de privéjets vertrekken. In Antwerpen zullen de vluchten vertrekken vanuit de nieuwe General Aviation Terminal (GAT) die vanaf 2015 in gebruik wordt genomen.

"Iemand die meer dan twee keer op een maand een bepaalde bestemming aandoet kan al zijn financieel voordeel doen met Take Air, bovenop de tijdswinst en het comfort", besluit het bedrijf. "Je bespaart makkelijk anderhalf uur per traject door met ons te vliegen, aangezien je tot 15 minuten voor vertrek nog kunt inchecken."

Matthieu Dardenne, oprichter en General Manager van Take Air, preciseert dat de maatschappij gaat werken met geleasede jets. De Beechcrafts waarvan sprake, bieden plaats aan zes tot negen passagiers.

Enorme markten
De keuze voor de verbinding Parijs-Londen is logisch, legt Dardenne uit. "Het gaat om twee enorme markten. Ondanks het grote aanbod is het de drukst bevlogen route met privéjets. We zien heel veel mogelijkheden met zakenlui, modemensen, atleten, ...".

De redenering voor Antwerpen-Zürich is helemaal anders. "Uit de studie blijkt dat er heel veel volk van de ene regio naar de andere wil gaan, maar dat er vandaag weinig alternatieven zijn", tenzij via Brussel en/of Düsseldorf. "Er is een vraag, maar een tekort in aanbod."

Take Air is een nieuw initiatief van The Aviation Factory, die eerder al bijvoorbeeld Jethopper lanceerde: privévluchten tegen "betaalbaar" tarief.

BELGA