Bijverdienen als gepensioneerde? Zo kan het

Extra appeltje voor de pensioendorst

Steven Richarson/illustratie HLN
Etienne ‘Steve’ Davignon was deze week niet uit de aandacht weg te slaan. De 85-jarige graaf moest de gemoederen bedaren bij het personeel van Brussels Airlines, na de plannen om de luchtvaartmaatschappij te integreren in de Lufthansa-groep. Misschien ligt uw ambitie niet meteen in de luchtvaartsector, maar kan u, net als Steve Davignon, ook blijven doorwerken nadat u op pensioen ging?

Het antwoord is klaar en duidelijk: ja, dat mag. Steeds meer gepensioneerden klussen trouwens bij, soms uit pure noodzaak voor extra inkomen boven het wettelijk pensioen, maar velen willen ook gewoon aan de slag blijven. Wat de motivatie ook is, kijk voor u start met werken na uw pensioen goed na wat de impact daarvan is. Die is vooral afhankelijk van uw leeftijd en het aantal jaar dat u hebt gewerkt.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jan Verstrepen

    Pensioen is pensioen als je dan nog poen moet maken, of kleinzoon aan de dop en grootvader aan het werk. Volgende stap afschaffen van het pensioen omdat zoveel zotten blijven werken.

  • pros cornelis

    Ik ben geboren in 1947 en heb meer dan 45 jaren gewerkt en heb nu een bijverdienste sinds 2013 ( 65+) als werknemer met contract waar ik zowel belastingen als sociale bijdragen moet op betalen terwijl in uw artikel staat dat enkel bij een zelfstandige activiteit sociale bijdragen moeten betaald worden. Graag zou ik willen vernemen wat nu het juiste is ?