Beveiligingsbedrijf G4S gaat duizend mensen aanwerven

Een veiligheidsmedewerker van G4S is aan het werk op de luchthaven van Zaventem.
BELGA Een veiligheidsmedewerker van G4S is aan het werk op de luchthaven van Zaventem.
G4S, een van de grootste beveiligingsfirma’s van ons land, gaat dit jaar duizend mensen aanwerven. Dat zegt topman Jean-Paul Van Avermaet vandaag in de kranten L’Echo en De Tijd.

De aanwervingen zijn nodig om de mensen die met pensioen gaan of vertrekken uit de sector te vervangen. Netto zullen er ongeveer 300 mensen bijkomen. Dat zal het totale personeelsbestand eind dit jaar op 6.400 mensen brengen. Vorig jaar wierf het bedrijf ook al meer dan 900 mensen aan.

“Kennis van jongste beveiligingstechnologie vereist”

In 2016 en 2017 profiteerde de sector van de aanslagen in Parijs en Brussel. Sinds begin 2018 is die ‘markt’ weggevallen. Recent werd het ‘dienstenpakket’ uitgebreid met ondersteuning van politie en leger en de beveiliging van grote industriële complexen. De sector moet ook meer op zoek gaan naar mensen die de jongste beveiligingstechnologie kennen, klinkt het.

Het logo van G4S.
AP Het logo van G4S.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sven Beke

    Ja ok je moet evenveel doen gelijk of je bij de politie wil werken , ze laten er je niet gemakkelijk door

  • louis van hoeylandt

    dus men begint aan de uitbouw van prive militie , waar dan ook al het schoremorre terecht kan , om ons legaal te bestelen en pesten onder het mom veiligheid dienst......goed bezig zou ik zeggen

  • Benny Vandenberghe

    50 plussers zullen er niet bijhoren vrees ik.