Beveiligingsbedrijf G4S gaat duizend mensen aanwerven

Een veiligheidsmedewerker van G4S is aan het werk op de luchthaven van Zaventem.
BELGA Een veiligheidsmedewerker van G4S is aan het werk op de luchthaven van Zaventem.
G4S, een van de grootste beveiligingsfirma’s van ons land, gaat dit jaar duizend mensen aanwerven. Dat zegt topman Jean-Paul Van Avermaet vandaag in de kranten L’Echo en De Tijd.

De aanwervingen zijn nodig om de mensen die met pensioen gaan of vertrekken uit de sector te vervangen. Netto zullen er ongeveer 300 mensen bijkomen. Dat zal het totale personeelsbestand eind dit jaar op 6.400 mensen brengen. Vorig jaar wierf het bedrijf ook al meer dan 900 mensen aan.

“Kennis van jongste beveiligingstechnologie vereist”

In 2016 en 2017 profiteerde de sector van de aanslagen in Parijs en Brussel. Sinds begin 2018 is die ‘markt’ weggevallen. Recent werd het ‘dienstenpakket’ uitgebreid met ondersteuning van politie en leger en de beveiliging van grote industriële complexen. De sector moet ook meer op zoek gaan naar mensen die de jongste beveiligingstechnologie kennen, klinkt het.

Het logo van G4S.
AP Het logo van G4S.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sven Beke

    Ja ok je moet evenveel doen gelijk of je bij de politie wil werken , ze laten er je niet gemakkelijk door

  • louis van hoeylandt

    dus men begint aan de uitbouw van prive militie , waar dan ook al het schoremorre terecht kan , om ons legaal te bestelen en pesten onder het mom veiligheid dienst......goed bezig zou ik zeggen

  • Benny Vandenberghe

    50 plussers zullen er niet bijhoren vrees ik.