Beurzen in het rood na opmerking Trump: "De Fed is gek geworden"

Na de zware verliezen op de beurs van Wall Street, heeft Amerikaans president Donald Trump, hier op een verkiezingsrally in Pennsylvania, nog maar eens uitgehaald naar de Amerikaanse centrale bank.
AP Na de zware verliezen op de beurs van Wall Street, heeft Amerikaans president Donald Trump, hier op een verkiezingsrally in Pennsylvania, nog maar eens uitgehaald naar de Amerikaanse centrale bank.
Na de zware verliezen op de beurs van Wall Street, heeft Amerikaans president Donald Trump nog maar eens uitgehaald naar de Amerikaanse centrale bank. "Ik denk dat de Fed gek geworden is", zei hij net voor een verkiezingsrally in Pennsylvania.

De Federal Reserve heeft de rente dit jaar al drie keer verhoogd en dat is niet naar de zin van Trump. Ook op de aandelenmarkten wordt negatief gereageerd: de Dow Jones-index zakte woensdag tot het laagste peil sinds februari. Volgens Trump gaat het echter om een beurscorrectie die al geruime tijd kon worden verwacht.

Aandelen in Azië en het Pacifisch gebied daalden prompt, net als de Nikkei-index in Tokio, die bij de opening van de handel met meer dan 3% daalde. In Sydney daalde de S&P/ASX200-index bijna 2% en dook voor het eerst sinds begin juni onder het 6000-punten.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MICHELINE GEVERS

  @cecil atherton::::Ja Osama was de slechtste. Ze hebben hem trouwens daarvoor doodgeschoten in Pakistan.

 • MICHELINE GEVERS

  Ja , de bank veiligheden die door Obama waren ingevoerd werden door Trump afgevoerd. Het zal nog erger worden.

 • Serge Surmont

  Er is een grote inflatie verwacht in USA. Diegene die dollars hebben, beter inwisselen voor een stabiele munt.

 • Bart Verbeeck

  Trump zal oogsten wat de fed heeft geprint in het verleden.

 • Theo Deweerdt

  Hij heeft waarschijnlijk al posities ingenomen voor zijn boude uitspraak en weeral goed geld verdiend. Hem niet onderschatten als het op geld aankomt.