Beurswaarde Apple stijgt naar recordhoogte dankzij Warren Buffet

De miljardair kocht in het eerste kwartaal 75 miljoen aandelen bij van Apple.
Photo News De miljardair kocht in het eerste kwartaal 75 miljoen aandelen bij van Apple.
De beurswaarde van technologiegigant Apple is vrijdag naar recordhoogte gestegen. Beleggers reageerden op het nieuws dat de miljardair en bekende belegger Warren Buffett in het eerste kwartaal 75 miljoen aandelen Apple heeft bijgekocht.

Op de beurs in New York schoot de koers van Apple vrijdag tussentijds bijna 4 procent omhoog tot 183,65 dollar per aandeel. Daarmee werd de iPhone-maker uit Cupertino gewaardeerd op zo'n 900 miljard dollar.
,,Het is een ongelofelijk bedrijf'', zo sprak de miljardair aan de vooravond van de jaarlijkse bijeenkomst van aandeelhouders van zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway in Omaha. Daar komen 40.000 Berkshire-aandeelhouders op af, om te luisteren naar Buffett. Eind 2017 had Buffett via zijn investeringsvehikel overigens al ruim 165 miljoen aandelen Apple in handen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.