Beursrally Amazon maakt topman 2 miljard dollar rijker

EPA
Het aandeel van de Amerikaanse online winkelketen Amazon heeft gisteren met 703 dollar een nieuwe recordhoogte bereikt. Vooral topman Jeff Bezos kon zich in de handen wrijven. Hij bezit zo'n 18 procent van het kapitaal en werd door de beursrally op één dag 2 miljard dollar rijker.

Het is voor het eerst dat het aandeel van Amazon de kaap van de 700 dollar overschrijdt. De voorbije drie jaar steeg de beurskoers meer dan 165 procent. Vooral de jongste tijd is het aandeel erg in trek, met een stijging van 45 procent op drie maanden tijd.

Goed nieuws voor het vermogen van Bezos, dat volgens de website van Forbes.com nu 61,3 miljard dollar bedraagt. Bezos is daarmee de vierde rijkste man ter wereld, voor de Mexicaan Carlos Slim.

Alleen al de eerste drie maanden van dit jaar werd Bezos - virtueel - 18 miljard dollar rijker, of 2.200 dollar per seconde.

Het aandeel Amazon profiteert onder meer van de inkoop van eigen aandelen, maar daarnaast geloven ook steeds meer beleggers in de strategie van de e-commercegigant.

Getty Images