Beurshandel breidt openingsuren uit: beleggers kunnen binnenkort tot 22 uur handelen

Particuliere belegger zouden vanaf uiterlijk juni tot 22 uur 's avonds kunnen handelen.
Shutterstock Particuliere belegger zouden vanaf uiterlijk juni tot 22 uur 's avonds kunnen handelen.
Beursuitbater Euronext, dat onder meer de beurs van Brussel uitbaat, maakt het binnenkort mogelijk voor particuliere beleggers om tot 22 uur ‘s avonds te handelen. Dat schrijft Het Financieele Dagblad. De beursuitbater zegt hiermee te beantwoorden aan de vraag van haar klanten.

Euronext baat zeven beurzen uit: Amsterdam, Brussel, Parijs, London, Lissabon, Oslo en Dublin. De uitbereiding van de openingsuren zou er uiterlijk in juni komen. “Wij horen van klanten dat hier vraag naar is en willen hier graag gehoor aan geven”, zegt Dirk Donker, manager bij Euronext Amsterdam. 

Euronext verwacht hierdoor niet meteen een sterke toename van de beurshandel. “Ik verwacht geen spektakel, maar er is wel vraag naar”, aldus Donker. Hij verwacht dat er niet veel extra mensen zullen ingehuurd worden om de avondhandel in de gaten te houden. 

Lees ook: De meest interessante investeringen volgens beleggingsexperts: deze aandelen moeten 2020 doen blinken

Lees ook: Alternatieven voor het spaarboekje: dit zijn betere opties voor uw geld
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Maartje Nieuwboter

    Maar dat is nu eens een goede zaak, zie. Kunnen handelen tot ook de Amerikaanse beurzen sluiten is een serieuze stap voorwaarts. Feitelijk zouden alle beurzen wereldwijd 24/7 moeten op en zijn, want de economie staat nooit stil. Vaak sta je nu als belegger voor voldongen feiten omdat je niet kon inspelen op wat er gebeurde in de wereld... omdat de beurshandel stil lag.

  • roger casteleyn

    Gezien de Europese wetgeving lijkt verwijzen naar particuliere beleggers een drogreden. De banken zijn de echte vragende partijen denk ik, met hun tot 22u bemande online-aanwezigheid.