Betaalbare verzekering voor mantelzorgers af te sluiten

Kris Peeters.
PHOTO_NEWS Kris Peeters.
Verschillende verzekeraars bieden een verzekering aan voor mantelzorgers. De verzekering dekt de aansprakelijkheid, de lichamelijke schade en schade aan de toestellen die in het raam van de mantelzorg worden gebruikt. Ook een rechtsbijstandverzekering wordt in het pakket aangeboden. De voorwaarde om zich te kunnen aansluiten is een eenvoudige aanmelding als mantelzorger bij een van de zeven mantelzorgorganisaties in België. Dat schrijft De Standaard.

Wat als een mantelzorger een rugletsel oploopt bij de verzorging van een zieke buur of familielid? Of hij brengt per ongeluk schade toe aan een hulptoestel? De familiale verzekering kan sommige ongevallen dekken, als het niet om familieleden gaat. En dan nog. Mantelzorgverenigingen vroegen al langer naar een aangepaste polis voor alle gevallen, die ook nog betaalbaar was. Tot nu vergeefs.

Op vraag van vicepremier Kris Peeters (CD&V) bieden diverse verzekeringsmaatschappijen nu toch zo'n polis aan. Peeters wil daarmee zijn waardering uitdrukken voor de inzet van mantelzorgers.

Vandaag is het de Dag van de Mantelzorg.